Без категория

За книгите, хората и важните неща в живота

Споделете страницата

Да – живеем в телефона си, защото е бързо, лесно и удобно. Да – спестява ни време, усилия, чакане по опашки и средства. Да – всичко е дигитално и на един клик разстояние.

Нищо от това обаче не може да измести удоволствието от аромата на нова книга и допира до страниците, разкриващи ни напълно нови светове. Светове, в които забравяме за задълженията и съпреживяваме всяко действие, всеки диалог с любимия ни персонаж. Времето тогава спира, а ние ставаме част от историята. Безмълвни разлистваме страниците и тръпнем от вълнение какво ще се случи. Познато чувство, нали? Не е невъзможно да се върнем обратно в безгрижните детски години, защото #ЗаВажнитеНеща в живота наистина няма краен срок.

Нужно ни е малко време и повече желание, за да посегнем към книгите, които все отлагаме да прочетем. Защо да чакаме следващата отпуска или свободен уикенд, за да си подарим това удоволствие…

И ако ние не успяваме да намерим време за четене, нека не забравяме любимите си хора. С един малък жест може да им подарим целия свят, събран в няколко страници.

Спомнете си трепета, който изпитахте, когато прочетохте първата си книга и един след друг пред вас започнаха да се разкриват вълшебни светове. Спомнете си онази книга, която ви грабна още от първата страница и не ви се искаше да свършва. Не искате ли да споделите тези емоции със своите деца и да събудите любопитството и любовта им към книгите?

Всички вярваме, че понякога малките неща крият повече очарование и смисъл – аз само ви напомням за тях.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.