Вдъхновение

Споделете страницата

Животът е съпътстван с постоянни, предсказуеми модели на промяна и единственият постоянен фактор на който можем да влияем са нашите чувства и на нашето отношение към случващото се. Като човешки същества притежаваме силата на емоцията, а тази сила определя избора, който от своя страна предопределя резултатите.

Запомнете, че всичко, което сме и всичко, което можем да бъдем, наистина е плод на наши решения и тълкувания на това което ни се заобикаля. Начина, по който реаргираме предупределя  резултата, който е част от нашият избор.

Животът е като променящите се сезони – не можете да промените сезоните, но можете да промените себе си. Така че първият основен урок в живота, който трябва да научим, е как да се справим с зимата.  Тя  идва редовно, но веднага след есента. Някои зими са дълги, някои са къси, някои са трудни, някои са лесни, но винаги идват веднага след есента. Това никога няма да се промени.

Съществуват много видове зими: „зимата“, когато не можете да го разберете, „зимата“, когато всичко се обърква. Има икономически зими, социални зими и лични зими.

Зимното време може да донесе разочарование. Трябва да се научите как да се справяте с зимата, трябва да се научите как да се справяте с трудностите.  Помнете, че  винаги след труден период  идват нови възможности. Това никога няма да се промени.

Големият въпрос е какво да правим за зимите. Не можеш да се отървеш от януари, февруари и март просто като ги откъснеш от календара. Но ето какво можете да направите: Можете да станете по-силни, можете да станете  по-мъдъри, можете да станеш по-добри. Помнете това три думи: по-силни, по-мъдри, по-добри. Зимите няма да се променят, но вие  можете да го направите и всичко зависи изцяло от вас.

Преди да разбера това, си мечтаех за  лятото, когато беше зима. Когато нещата бяха трудни, исках те да са лесни. Не знаех, че е за добро.

Вдъхнови ме изказване на ментора Ърл Шоаф, от когото взаимствах част от неговата философия. “Не искам да е ти е по-лесно, пожелавам ти да бъдеш по-добър. Не ти желая по-малко проблеми, желаят ти повече умения. Не ти желая  по-малко предизвикателства, а стремеж  към  повече мъдрост. „

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.